UPDATE: Inbraak bij juwelier in Gennep, politiebureau met ketting afgesloten

Inbraak bij juwelier in Gennep, politie opgesloten op bureau

Persbericht Politie

Gennep – In de nacht van dinsdag op woensdag 15 maart is er ingebroken bij een juwelierszaak aan de Zandstraat in Gennep. Bij de inbraak zijn sierden buit gemaakt. De schade aan het pand is aanzienlijk. Er is niemand gewond geraakt.

Rond half vier in de nacht kreeg de politie de inbraakmelding binnen. Agenten zijn daarop meteen gestart met een onderzoek. Drie personen in zwarte kleding kwamen binnen door, aan de voorkant van het pand, het rolluik te forceren. De drie verdachten vluchtten met de buit in een licht grijze Audi stationwagen met valse Nederlandse kentekenplaten. Het onderzoek heeft nog niet geleid tot het traceren van de verdachten of de gebruikte personenauto. Woensdagmorgen is buurtonderzoek gedaan in de omgeving van de zaak.

Kettingslot

Diezelfde ochtend rond 5:00 uur troffen agenten een ketting aan om de poort van het politiebureau in Gennep. De brandweer is ingeschakeld om de ketting los te maken. Dit heeft geen invloed gehad op de inzet na de inbraakmelding bij de juwelier. De patrouilles die in dienst wa ren reden op dat moment al in het gebied. De politie onderzoekt of deze actie te maken heeft met de inbraak eerder die nacht.

Getuigenoproep

Heeft u iets bijzonders opgemerkt rond of in de Zandstraat in Gennep dat mogelijk te maken heeft met deze inbraak? Heeft u informatie over de auto? Geef het door aan de politie via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000. Elke aanwijzing, hoe klein ook, kan helpend zijn in het oplossen van deze zaak.