Politie zoekt getuigen drugsafvaldumpingen

Politie zoekt getuigen drugsafvaldumpingen
foto van dumping in Oeffelt

De politie doet onderzoek naar negen dumpingen van drugsafval die, in een periode van enkele maanden, plaatsvonden in de gemeenten Heusden, Land van Cuijk, Maashorst, ’s-Hertogenbosch, Sint-Michielsgestel en Meierijstad. Het gaat daarbij om dumpingen in december (1), januari (3) en februari (5). We zijn op zoek naar mensen die iets verdachts hebben gezien of gehoord, dat hiermee te maken kan hebben.

Met dit onderzoek probeert de politie een verdachte of verdachten bij de drugsdumpingen in het vizier te krijgen en zicht te krijgen op de drugslabs, waar het drugsafval vandaan komt.

Het drugsafval werd aangetroffen met name in het buitengebied op onderstaande locaties:

PlaatsStraatDatum
Elshout (gem. Heusden)Gorse Weide13 december
EscharenKarweg13 januari
ZeelandMillsebaan15 januari
RosmalenGraafsebaan18 januari
Sint-MichielsgestelVogelenzang18 januari
VinkelRekken19 februari
VlijmenVoorste Zeedijk21 februari
SchijndelSteeg21 februari
OeffeltHoogeind/Kruisstraat28 februari

In alle gevallen gaat het om chemisch afval, wat vermoedelijk afkomstig is van de productie van synthetische drugs. Dergelijke dumpingen leveren enorm veel schade op aan de natuur en het opruimen ervan brengt hoge kosten met zich mee.

Getuigen gezocht

We hebben een aantal vragen waarbij we jouw hulp goed kunnen gebruiken:

  • Heb jij in de periode tussen half december en eind februari iets verdachts gezien en/of gehoord in de omgeving één van bovenstaande locaties (denk vooral aan afgelegen terreinen en loodsen)?
  • Heb jij gehoord dat er vervoersmiddelen vertrokken van één van de locaties, dan horen we dat ook graag.

Heb jij informatie voor ons? Laat het dan weten via 0900-8844.
Wilt je liever anoniem iets melden dan kun je bellen met meld misdaad anoniem op 0800-7000

Algemene tips in geval van een drugsafvaldumping

Ben jij getuige van een illegale dumping of heb jij iets verdachts gezien? Neem dan liefst direct contact op met de politie via 0900-8844. Probeer daar waar mogelijk foto’s en/of een video te maken en nummerborden en kenmerken te noteren van eventuele voertuigen en personen die u ziet. Deze informatie kan van groot belang zijn bij het verdere onderzoek. Zorg wel dat je eigen veiligheid voorop staat en raak in geen geval iets aan.